Skip to content

Wat jij doet als Legal Counsel

Wij gaan voor een groenere wereld. Wij financieren wat anderen niet, nog niet of niet volledig doen; vindingrijk, wendbaar én met een dosis lef. Als Legal Counsel ben je betrokken bij projecten van bedrijven, particulieren/VvE's en scholen of Polestar Capital. Wegens onze enorme groei zijn we op zoek naar uitbreiding van het Legal team op alle fronten.

Legal Counsel

Als Legal Counsel Finance bij Polestar Capital draag je bij aan de totstandkoming van diverse (project)financieringen om duurzame projecten te realiseren die impact maken voor onze wereld. Deze financieringen worden verstrekt door het Limburgs Energie Fonds of het Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF). Het gaat om projecten met een complexe structurering, diverse financiers en investeerders of complexe governance.

Als Corporate legal counsel heb jij een brede functie en ben je betrokken bij alle juridische aangelegenheden van de organisatie. Je houdt je bezig met het opstellen en uitonderhandelen van contracten, je zorgt dat wordt voldaan aan toezichtsrechtelijke kaders en je draagt zorg voor een adequate corporate governance en housekeeping. Door jouw bijdrage

Als Kredietjurist en Privacy Officer ben je het juridische aanspreekpunt met betrekking tot de leningen die het Nationaal Warmtefonds verstrekt aan particuliere woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen. Als jurist ben je betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en beheer van bestaande producten, en begrijp je uitstekend hoe de regels van de Wft voor kredietaanbieders en bemiddelaars. Ook zorg je ervoor dat op de juiste manier wordt omgegaan met persoonsgegevens en te allen tijde wordt voldaan aan de AVG.Wat we doen

Hoe we dit concreet maken in ons werk? Wij beheren het Limburgs Energie Fonds en zijn in 2022 gestart met het Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF). Daarnaast verzorgen wij vanuit het Nationaal Warmtefonds de acceptatie en het beheer van leningen aan particuliere woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter

William Hulshof

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter William Hulshof via e‑mail, telefoon 06‑21506896 of WhatsApp.