Overslaan naar content

Junior Investment Manager

Hybride
 • Hilversum, Nederland
€ 5.000 - € 6.500 per maandInvestment

Functieomschrijving

Maak het verschil als Junior Investment Manager!

Als Junior Investment Manager help jij innovatieve duurzame ondernemingen aan de nodige financiering om hun klimaatmissie te realiseren. Jij analyseert de plannen, brengt risico’s in kaart en adviseert het management over de stappen die nodig zijn om een project financierbaar te maken. Tegelijkertijd structuur jij samen met collega’s een passende financiering, schrijf je investeringsvoorstellen en documenteer je de transactie. Jij ziet de projecten waaraan je werkt in ontwikkeling en na verloop van tijd, kun je door heel Nederland (en daarbuiten) circulaire ondernemingen bezoeken die dankzij jouw werk tot groei en impact zijn gekomen.


Je gaat aan de slag voor het Polestar Capital – Circular Debt Fund (PCDF). Het PCDF wil de transitie naar een circulaire economie versnellen door innovatieve ondernemingen te financieren die echt het verschil kunnen maken. Dat doen we samen met een enthousiast team waarin ideeën en ervaringen worden gedeeld. Daarnaast heb je een grote mate van zelfstandigheid. Jouw ideeën en inbreng zijn vanaf dag één waardevol voor het team en de projecten die we financieren.


Jouw rol als Junior Investment Manager:

 • Je beoordeelt innovatieve, circulaire businessplannen en marktontwikkelingen;
 • Je bent eerste aanspreekpunt bij kredietaanvragen voor de ondernemer, adviseurs en eventuele andere financiers en investeerders;
 • Je begeleidt due diligence-trajecten en voert zelf analyses uit;
 • Je draagt bij aan de structurering van de financiering en stelt financieringsvoorstellen op;
 • Je assisteert bij het uitwerken van de transactiedocumentatie;
 • Je begeleidt en analyseert lopende financieringen;
 • Je vertegenwoordigt Polestar Capital op relevante events en bouwt aan een relevant netwerk.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.


Werken voor het PCDF

Het Polestar Capital – Circular Debt Fund (PCDF) is het grootste Europese private debt fonds dat innovatieve circulaire ondernemingen financiert die de potentie hebben om wereldwijd waardeketens duurzaam te veranderen. Het PCDF wil de transitie naar een circulaire economie versnellen door innovatieve bedrijven te financieren die aan de vooravond van opschaling staan. Door deze bedrijven vroegtijdig een lening te verstrekken kunnen zij hun game-changing uitvinding verder uitrollen naar een commerciële productiefaciliteit.


Deze stap is cruciaal om de technologie en het businessmodel aan de markt te bewijzen, maar is vaak te innovatief voor bankfinanciering en te kapitaalintensief voor venture capital. Door toch al financiering te verstrekken maken wij circulaire projecten mogelijk en versnellen wij de realisatie, zodat deze projecten vervolgens met een bewezen technologie wereldwijd kunnen opschalen. PCDF is actief in verschillende sectoren, waaronder plastics, (petro-)chemische industrie, bio-based materialen, circulaire bouw, textiel en metalen.


Hoe we hier samen impact maken

Polestar Capital is één van de Europese koplopers als het gaat om financiering van energie-gerelateerde en circulaire projecten. Vanuit onze gezamenlijke klimaatmissie zetten wij elke dag opnieuw alles op alles om impact te maken. Want er is werk aan de wereld!


Om te helpen de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden, is het de hoogste tijd om anders naar financiering te kijken. Met meer vindingrijkheid en daadkracht. Volgens ons mag geld geen belemmering meer zijn in de transitie naar een duurzame economie. Maar juist een versneller!


Wij geven daarin graag het juiste voorbeeld. Door de risico’s of complexiteit van duurzame projecten behapbaar te maken en met nét wat meer lef te investeren. Op deze manier dragen we serieus bij aan CO2 besparing, afvalreductie, energie-oplossingen, de ontwikkeling van abiotische grondstoffen en creëren we tegelijkertijd (lokale) banen.


Naast de zakelijke investeringen die we beheren voor o.a. het Limburgs Energie Fonds (LEF) en het Polestar Capital – Circular Debt Fund (PCDF), verzorgen we vanuit het Warmtefonds de acceptatie en het beheer van leningen aan woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen.


In korte tijd zijn we gegroeid naar een scale-up met meer dan 180 gedreven ‘gamechangers’. En we groeien lekker door. Een mooi moment om in te stappen en mee te groeien! Je vindt hier uitdaging, afwisseling en de vrijheid om je werk op jouw manier in te vullen. Sluit je dus snel aan bij Polestar Capital. Want er is werk aan de wereld!


Dit hebben we te bieden:

 • Salaris tussen de 5.000 euro en 6.500 euro per maand;
 • Premievrij pensioen + een budget op basis van 4% van jouw salaris om jouw pensioen aan te vullen of voor andere doeleinden te gebruiken;
 • Een contract voor 32 tot 40 uur per week;
 • Thuiswerkvergoeding en/of reiskostenvergoeding;
 • 29 vakantiedagen op basis van 40 uur om te genieten van een welverdiende vakantie;
 • Hybride werken;
 • Opleidingen en cursussen ten behoeve van je professionele ontwikkeling;
 • Afwisselende baan; ruimte tot persoonlijke inbreng en ontwikkeling tot senior investment manager;
 • Een hecht team met een gezamenlijke lunch, borrelen en geregeld zijn er bedrijfsuitjes.


Dit vragen we van jou als Junior Investment Manager:

 • Je wil een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld;
 • Je hebt een afgeronde master opleiding (o.a. Finance, Ondernemingsrecht, Bedrijfseconomie of een technische studie);
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen bank financiering, Private Debt, Corporate Finance, PE, VC, Debt (Capital) Advisory of bijvoorbeeld Consultancy, ervaring met project financiering en/of mezzanine financiering is een pré;
 • Je bent in staat om een project vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en doorziet de dwarsverbanden;
 • Ervaring om projecten door een financieringsproces te loodsen en/of hier op onderdelen verantwoordelijk geweest;
 • Uitstekende communicatievaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift).


Sluit je aan bij Polestar Capital!

Heb jij de drive en skills om als Junior Investment Manager het verschil te maken? Klik dan daadkrachtig op de groene knop hieronder en solliciteer direct. Dan plannen we snel een kennismaking! Wil je eerst nog wat weten of vragen? Bel dan gerust onze Recruiter Jan Jellema (06 2137 0084).


Twijfel niet te lang, want er is werk aan de wereld!

Hybride
 • Hilversum, Noord-Holland
€ 5.000 - € 6.500 per maand
Investment

ofDe procedure bestaat uit een telefonische intake, gevolgd door een kennismakingsgesprek en tweede gesprek of een casusgesprek. In sommige procedures zetten wij een talentmanagement analyse in. Een VOG-aanvraag en een Pre-Employement Screening maken onderdeel uit van onze selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter

Jan Jellema

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter Jan Jellema via e‑mail, telefoon 06‑21370084 of WhatsApp.