Overslaan naar content

Senior Data Analist

Hilversum, Noord-Holland, Nederland€ 4.700 - € 7.350 per maandData, Analysis & Reporting

Functieomschrijving

Senior Data Analist, hier start jouw uitdaging:

Als Data Analist bij Polestar Capital is het aan jou de uitdaging om data te vertalen naar impact. Jij bent verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en visualiseren van grote data sets om nieuwe inzichten te verkrijgen die ons kunnen helpen om onze klimaatmissie te realiseren.


Polestar Capital beheert verschillende fondsen die erop gericht zijn de duurzaamheidstransitie in Nederland te versnellen. Bijvoorbeeld door het verstrekken van leningen aan particuliere woningeigenaren voor energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen en warmtepompen. Maar bijvoorbeeld ook het financieren van innovatieve circulaire ondernemers. Daarnaast nemen wij ook zelf onze verantwoordelijkheid als het gaat om onze ecologische en sociale impact.


Jij speelt een cruciale rol in het waarmaken van onze ambities. Als onderdeel van het Data, Analysis & Reporting team ben jij samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van complexe analyses op uiteenlopende datasets en het bewaken van de datakwaliteit. Jij weet vragen vanuit de business om te zetten in verhelderende inzichten, gedetailleerde rapportages en duidelijke visualisaties. Of het nou gaat om financiële, operationele of ESG-data. Daarbij denk je ook actief mee over de inrichting van ons datawarehouse. Door Agile te werken weten jij en jouw collega’s altijd wat de volgende stap is en tillen jullie het niveau met iedere sprint weer een stukje omhoog.


Jouw verantwoordelijkheden als Senior Data Analist:

 • Transformatie van data naar betekenisvolle inzichten.
 • Bevindingen rapporteren en stakeholders van verschillende afdelingen hierover adviseren. Daarbij heb je een voorkeur om zoveel mogelijk te automatiseren, omdat dit de voorspelbaarheid en betrouwbaarheid vergroot.
 • Informatiebehoeften verkennen, dashboards ontwikkelen en requirements opstellen voor ontwikkelaars om (missende) data beschikbaar te krijgen.
 • Je realiseert een data-gedreven cultuur en besluitvorming op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
 • Ondersteunen bij de uitvoering van verander- en verbeterprojecten, met de nadruk op inhoudelijke analyses.
 • Je begeleidt de andere data analisten van het team.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.


De uitdaging bij Polestar Capital

Polestar Capital zet woorden om in daden. Duurzaamheid en impact zijn woorden die je dagelijks bij ons hoort; dit wordt omgezet in het realiseren van duurzame transities, waarbij financiering niet langer een belemmering is, maar een versneller. Polestar Capital is dan ook één van de koplopers binnen Nederland en Europa als financier van energie gerelateerde- en circulaire projecten. Om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden, is nú actie nodig. Door te financieren wat anderen niet financieren willen we bijdragen aan CO2 besparing, afval reducering, productie van duurzame energie, abiotische grondstoffen en aan het creëren van (lokale) banen.


Hoe maken we dit concreet in onze werkzaamheden? Wij beheren o.a. het Limburgs Energie Fonds en zijn in 2022 gestart met het Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF). Daarnaast verzorgen wij vanuit het Warmtefonds de acceptatie en het beheer van leningen aan particuliere woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen.


Onze groei biedt tal van kansen voor jou. Samen bouwen we aan Polestar Capital. Met jouw positieve energie en enthousiasme inspireer je anderen om onze organisatie vooruit te helpen. Wij bieden je een jong team om mee samen te werken en ervaringen te delen met ruim 190 gedreven collega’s in een snelgroeiende organisatie. Hierbij kun je rekenen op de erkenning en waardering van jouw mening, ideeën en werkzaamheden.


Wat biedt Polestar Capital nog meer:

 • Salaris tussen de €4.700 - €7.350 euro op basis van 40 uur per week (excl.);
 • Premievrij pensioenregeling + een budget op basis van 4% van jouw salaris om jouw pensioen aan te vullen of voor andere doeleinden te gebruiken;
 • thuiswerkvergoeding en/of reiskostenvergoeding;
 • 29 vakantiedagen op basis van 40 uur om te genieten van een welverdiende vakantie;
 • hybride werken;
 • opleidingen en cursussen ten behoeve van je professionele ontwikkeling;
 • afwisselende baan; ruimte tot persoonlijke inbreng;
 • een hecht team met een gezamenlijke lunch, borrelen en geregeld zijn er bedrijfsuitjes.

Vereisten

Dit breng jij als Senior Data Analist mee:

• Afgeronde hbo opleiding of wo opleiding.

• Aantoonbare werkervaring als Data Analist (Financiële sector is een pré).

• Kennis van SQL, Power BI, Python en R.

• Uitstekende communicatieve vaardigheden.


Enthousiast om bij ons te werken als Senior Data Analist?

Dat kan! Solliciteer via deze weg, dan wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Zien we samen een match? Dan kom je bij ons op gesprek voor een eerste kennismaking, eventueel gevolgd door een tweede gesprek inclusief assessment.


Heb je interesse, maar eerst nog wat vragen? Neem gerust contact op met onze recruiter, Jan Jellema (06 2137 0084).

Hilversum, Noord-Holland
€ 4.700 - € 7.350 per maand
Data, Analysis & Reporting

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

De procedure bestaat uit een telefonische intake, gevolgd door een kennismakingsgesprek en tweede gesprek of een casusgesprek. In sommige procedures zetten wij een talentmanagement analyse in. Een VOG-aanvraag en een Pre-Employement Screening maken onderdeel uit van onze selectieprocedure.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter

Florine Doornberg

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter Florine Doornberg via e‑mail, telefoon 06‑21458703 of WhatsApp.