Overslaan naar content

Investment Analyst Limburgs Energie Fonds

Hybride
 • Hilversum, Nederland
€ 3.000 - € 3.500 per maandInvestment

Functieomschrijving

Sta jij te popelen om de eerste stappen in jouw investment carrière te zetten bij een impact investeerder? Ben jij gedreven om een positieve impact te maken en bij te dragen aan de verduurzaming van onze samenleving? Als Investment Analyst bij het Limburgs Energiefonds (LEF) krijg jij de kans om samen met ons de uitdaging aan te gaan en bij te dragen aan een schonere wereld.


Maak het verschil als Investment Analyst

Je gaat werken voor het Limburg Energie Fonds (LEF), dat zorgt voor realisatie van kansrijke en veelal innovatieve initiatieven in of vóór Limburg die zich richten op energiebesparing, duurzame energieopwekking, energietransitie of een bijdrage leveren aan de circulaire economie.


Het LEF is het regionale energiefonds van de provincie Limburg en heeft als doelstelling om te investeren in duurzame bedrijven en projecten in of voor Limburg. Sinds 2013 heeft het LEF voor ca. EUR 223 mln. geïnvesteerd verdeeld over 67 verschillende investeringen. Het LEF verstrekt geen subsidies, maar verstrekt marktconforme investeringen. We leveren maatwerkoplossingen en investeren zowel via (achtergestelde) leningen als via eigen vermogen. Het LEF speelt daarmee een aanjagende rol in de verduurzaming van de provincie en jij kunt een belangrijke rol spelen in de selectie van toekomstige investeringen van het LEF.


Als Investment Analyst lever jij een belangrijke bijdrage aan het succes van duurzame bedrijven of projecten. Omdat wij bedrijven en projecten financieren die andere partijen (nog) niet of niet volledig financieren betekent dit veel maatwerk, creativiteit en een hoge mate van complexiteit. In de investerings- en financieringstrajecten pak jij, onder begeleiding van een ervaren investment manager, zelfstandig onderdelen van het transactieproces op. Daarnaast heb je een rol bij de due diligence en ondersteun je in het projectmanagement. Ook ondersteun je de fondsmanager bij verschillende fondsaangelegenheden.


Je komt te werken in een enthousiast en hecht team van 7 personen en een fondsmanager, waarbinnen ideeën, kennis en ervaringen worden gedeeld. Ook wordt er intensief samengewerkt met het in-house legal team. Jouw inbreng is vanaf dag één waardevol voor het team en de projecten die we financieren. Dit is jouw kans om unieke ervaring op te doen in het investeren in impactprojecten. Als je de ambitie hebt om door te groeien tot uiteindelijk investment manager, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij bieden je de ruimte om te leren van ervaren investment managers en fondsmanagers en de mogelijkheid om binnen het LEF door te groeien.


Jouw rol als Investment Analyst:

 • Je pakt onder begeleiding van meer ervaren teamleden zelfstandig onderdelen van het transactieproces op. Denk hierbij aan het maken van een financieel model of het uitvoeren van analyses, zowel van een specifieke investering als van een duurzaam marktsegment.
 • Je ondersteunt bij dossierbeoordeling (we verwachten dus dat je kritisch bent en ook zelf een mening vormt), due diligence, onderhandelingen en overkoepelend projectmanagement. Zo leer je niet alleen het investeringsproces kennen maar krijg je ook steeds meer zelfstandigheid en de verantwoordelijkheid die bij je past.
 • Je ondersteunt de fondsmanager, bijvoorbeeld bij het opstellen van rapportages.
 • Je ondersteunt bij verbeterprojecten.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.


De uitdaging bij het Limburgs Energie Fonds en Polestar Capital

Polestar Capital is de beheerder van het Limburgs Energie Fonds. Polestar Capital zet woorden om in daden. Duurzaamheid en impact zijn woorden die je dagelijks bij ons hoort; dit wordt omgezet in het realiseren van duurzame transities, waarbij financiering niet langer een belemmering is, maar een versneller. Polestar Capital is dan ook één van de koplopers binnen Nederland en Europa als financier van duurzame energie gerelateerde- en circulaire projecten. Polestar Capital beheert het LEF en het Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF). Daarnaast verzorgt zij vanuit het Warmtefonds de acceptatie en het beheer van leningen aan particuliere woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen.


In korte tijd zijn we gegroeid naar een scale-up met meer dan 150 gedreven ‘gamechangers’. En we groeien lekker door. Een mooi moment om in te stappen en mee te groeien! Je vindt hier uitdaging, afwisseling en de vrijheid om je werk op jouw manier in te vullen. Sluit je dus snel aan bij Polestar Capital. Want er is werk aan de wereld!


Dit hebben we nog meer te bieden:

 • Een aantrekkelijk salaris van maximaal € 3.500 bruto per maand op basis van 40 uur per week excl. 8% vakantiegeld;
 • Een premievrij pensioen, plus een budget op basis van 4% van jouw salaris om jouw pensioen aan te vullen of voor andere financiële doeleinden;
 • Een contract voor 40 uur per week;
 • Een thuiswerkvergoeding en/of reiskostenvergoeding;
 • 29 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband om te genieten van een welverdiende vakantie;
 • Hybride werken, waarbij er natuurlijk gezorgd wordt voor voldoende begeleiding bij ons op kantoor;
 • Toegang tot opleidingen en cursussen ter bevordering van jouw ontwikkeling;
 • een hecht team met gezamenlijke lunches, borrels en regelmatige bedrijfsuitjes.


Dit vragen we van jou als Investment Analyst:

 • Je hebt een afgeronde master opleiding (o.a. Finance, Econometrie, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde of een technische studie);
 • Je hebt 0 tot 2 jaar werkervaring, waarbij je al enige werkervaring hebt opgedaan bij een investeringsfonds, vermogensbeheerder of bank (bijvoorbeeld via een stage);
 • Je wil een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld;
 • Je hebt enige kennis op het gebied van financiële analyses en investeringsprocessen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je bent analytisch sterk en kunt goed hoofd- en bijzaken onderscheiden;
 • Je bent ondernemend, stelt je faciliterend op en probeert waar mogelijk proactief werk uit handen te nemen van investment managers en de fondsmanager.
 • Je hebt oog voor detail en je levert graag kwalitatief goed werk.


Sluit je aan bij Polestar Capital!

Heb jij de drive en skills om als Investment Analyst het verschil te maken? Klik dan daadkrachtig op de groene knop hieronder en solliciteer direct! Dan plannen we snel een kennismaking in! Wil je eerst nog wat weten of vragen? Bel dan gerust met onze recruiter Jan Jellema (06 2137 0084).


Twijfel niet te lang, want er is werk aan de wereld!

Hybride
 • Hilversum, Noord-Holland
€ 3.000 - € 3.500 per maand
Investment

ofDe procedure bestaat uit een telefonische intake, gevolgd door een kennismakingsgesprek en tweede gesprek of een casusgesprek. In sommige procedures zetten wij een talentmanagement analyse in. Een VOG-aanvraag en een Pre-Employement Screening maken onderdeel uit van onze selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter

Jan Jellema

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter Jan Jellema via e‑mail, telefoon 06‑21370084 of WhatsApp.