Overslaan naar content

Senior Business Development Manager Limburgs Energie Fonds

Hilversum, Noord-Holland, Nederland€ 6.500 - € 9.000 per maandInvestment

Functieomschrijving

Senior Business Development Manager, hier start jouw uitdaging:

Je gaat werken voor het Limburg Energie Fonds (LEF, https://www.limburgsenergiefonds.nl/), dat zorgt voor realisatie van kansrijke projecten in of vóór Limburg die zich richten op energiebesparing, duurzame energieopwekking of een bijdrage leveren aan de circulaire economie.


Het LEF is het regionale energiefonds van de provincie Limburg en heeft als doelstelling om te investeren in (innovatieve) duurzame en circulaire bedrijven en projecten in of voor Limburg. Sinds 2013 heeft het LEF voor ca. EUR 160 mln. geïnvesteerd in 40 verschillende (innovatieve) duurzame Limburgse ondernemingen. Het Limburgs Energie Fonds speelt daarmee een aanjagende rol in de verduurzaming van de provincie en jij kunt een belangrijke rol spelen in de selectie van toekomstige investeringen van het Limburgs Energie Fonds.


Als Senior Business Development Manager vervul jij een cruciale rol voor het LEF. Je bent verantwoordelijk voor het vinden van de veelbelovendste en de meest impactvolle bedrijven en projecten met een financierings- of investeringsbehoefte. Je vormt de schakel tussen ondernemers, investeerders, andere organisaties in de provincie en het LEF investeringsteam waar jij integraal onderdeel van bent. Jij bent de promotor, voortrekker en coördinator als het gaat om het vinden, selecteren en begeleiden van leads tot de fase waarin ze door het investeringsteam kunnen worden overgenomen.


Jij hebt de leiding over het onderhouden en uitbouwen van ons netwerk, het vinden en screenen van passende leads, en het inspelen op marktontwikkelingen. Jij kent de ondernemers achter de projecten, bouwt relaties op en geeft aan welke stappen gezet moeten worden tot een project voor het LEF financierbaar is. Je begeleidt leads in verschillende fases, doet tussentijdse screening en opvolging, en draagt de meest kansrijke proposities over aan het investeringsteam, zodat jij je focus kunt houden op leads en het ecosysteem waar wij en onze klanten onderdeel van zijn. Jij zal een deel van de door jou geselecteerde investeringen tot wasdom zien komen als gerealiseerde projecten, waarmee jouw werk direct aan de basis staat van de verduurzaming van Limburg.


Het LEF financiert projecten met uiteenlopende en uitdagende financieringsvragen. Meestal zijn ondernemingen voor reguliere financiers niet financierbaar maar door vindingrijkheid en goed contact met de ondernemer weet het LEF toch een manier te vinden. Ook zodra een project wel financierbaar is, zijn vaak meerdere financiers en investeerders betrokken, en is het succes van een project van diverse factoren en stakeholders afhankelijk. In jouw rol beoordeel je innovatieve businessplannen, analyseer je verschillende groeimarkten, volg je (aankomende) nationale en Europese regelgeving, en heb je een goed overzicht van de succesfactoren voor nieuwe projecten. Je bent daarmee een sterke sparringpartner voor relevante stakeholders en weet kansrijke projecten te selecteren.


Je werkt nauw samen met een enthousiast en hecht team, waarmee ideeën, kennis en ervaringen worden gedeeld. Daarnaast heb je een grote mate van zelfstandigheid. Jouw ideeën en inbreng zijn vanaf dag één waardevol voor het team en de projecten die we financieren. Vanuit jouw senior rol ben je strategisch sparringpartner van de investment managers en de fondsmanager.


Jouw verantwoordelijkheden als Senior Business Development Manager:

 • Je bent eerste aanspreekpunt voor ondernemers op zoek naar financiering van het LEF, investeerders en andere financiers binnen het Limburgse ecosysteem - jij zorgt voor tijdige en passende opvolging en communicatie;
 • Je onderhoudt en ontwikkelt ons Limburgse ecosysteem en verkent proactief waar trends mogelijkheden bieden voor financiering vanuit het Limburgs Energie Fonds;
 • Je beoordeelt innovatieve businessplannen en de ondernemers/teams erachter. Je bent goed op de hoogte van de relevante ontwikkelingen binnen ons Limburgse ecosysteem.
 • Je draagt de hoofdverantwoordelijkheid voor een gezonde, hoog kwalitatieve LEF dealflow – je genereert, screent en onderhoudt de pijplijn voor het LEF en de database met leads;
 • Je vertegenwoordigt het Limburgs Energie Fonds en presenteert op relevante events;
 • Je gebruikt jouw kennis om de screening van projecten te optimaliseren en het team te ondersteunen in de verdere structurering van de deals;
 • Je werkt nauw samen met investment manager(s) en de fondsmanager gedurende de eerste fases van het investeringsproces.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.


Waar je komt te werken

De officiële standplaats voor deze vacature is Hilversum, maar de verwachting is dat je het grootste deel van je tijd in Limburg zult doorbrengen. We zien je graag één dag per week op ons kantoor in Hilversum. De overige dagen mag je vanuit huis werken of ben je op pad in de provincie. De projecten die wij financieren bevinden zich door heel Limburg, van de Maasduinen tot aan Maastricht.


De uitdaging bij het Limburgs Energie Fonds en Polestar Capital

Polestar Capital is de beheerder van het Limburgs Energie Fonds. Polestar Capital zet woorden om in daden. Duurzaamheid en impact zijn woorden die je dagelijks bij ons hoort; dit wordt omgezet in het realiseren van duurzame transities, waarbij financiering niet langer een belemmering is, maar een versneller. Polestar Capital is dan ook één van de koplopers binnen Nederland en Europa als financier van energie gerelateerde- en circulaire projecten. Polestar Capital beheert het Limburgs Energie Fonds en het Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF). Daarnaast verzorgt zij vanuit het Warmtefonds de acceptatie en het beheer van leningen aan particuliere woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen.


Werken bij Polestar Capital doe je binnen een enthousiast en gemotiveerd team van meer dan 150 gedreven collega’s waarbij je veel inbreng hebt, jouw mening, ideeën en werkzaamheden worden gezien en direct van waarde zijn.


Wat biedt Polestar Capital B.V. nog meer:

 • Salaris tussen 6.500 en 9.000 euro bruto per maand (excl. vakantiegeld);
 • Een premievrij pensioen + een budget op basis van 4% van jouw salaris om jouw pensioen aan te vullen of voor andere doeleinden te gebruiken;
 • thuiswerkvergoeding en/of reiskostenvergoeding;
 • 29 vakantiedagen op basis van 40 uur om te genieten van een welverdiende vakantie;
 • hybride werken;
 • opleidingen en cursussen ten behoeve van je professionele ontwikkeling;
 • afwisselende baan; ruimte tot persoonlijke inbreng en ontwikkeling;
 • een hecht team met een gezamenlijke lunch, borrelen en geregeld zijn er bedrijfsuitjes.

Vereisten

Dit breng jij voor de vacature Senior Business Development Manager mee:

 • Je hebt een afgeronde masteropleiding, zoals: een technische studie, Finance, Econometrie, Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde;
 • je hebt minimaal 5 jaar werkervaring, waarvan minimaal 3 jaar binnen een bank, Corporate Finance, PE, VC, Debt (Capital) Advisory of Consultancy of een vergelijkbare omgeving, waarbij je een commerciële rol hebt gehad (bijvoorbeeld als relatiemanager);
 • je bent in staat om een project vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, snel te komen tot een eerste inschatting van de haalbaarheid ervan en doorziet de belangrijke dwarsverbanden;
 • je bent analytisch en hebt uitstekende communicatievaardigheden in de Nederlandse taal (in woord en geschrift);
 • je bent bij voorkeur woonachtig in of in de buurt van de provincie Limburg, of bent in elk geval bereid om zeer regelmatig naar verschillende locaties in Limburg te reizen;
 • ervaring met (project)financiering, mezzanine financiering en/ of investeren is een belangrijke pre;
 • het hebben van een (uitgebreid) Limburgs netwerk is een pre.


Enthousiast om bij ons te komen werken als Senior Business Development Manager?

Dat kan! Solliciteer via deze weg, dan wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Zien we samen een match? Dan kom je bij ons op gesprek voor een eerste kennismaking, eventueel gevolgd door een tweede gesprek inclusief assessment.


Heb je interesse, maar eerst nog wat vragen? Neem gerust contact op met onze Recruiter, Jan Jellema (06 2137 0084).

Hilversum, Noord-Holland
€ 6.500 - € 9.000 per maand
Investment

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

De procedure bestaat uit een telefonische intake, gevolgd door een kennismakingsgesprek en tweede gesprek of een casusgesprek. In sommige procedures zetten wij een talentmanagement analyse in. Een VOG-aanvraag en een Pre-Employement Screening maken onderdeel uit van onze selectieprocedure.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter

Florine Doornberg

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter Florine Doornberg via e‑mail, telefoon 06‑21458703 of WhatsApp.