Overslaan naar content

Senior Business Development Manager Limburgs Energie Fonds

Hybride
 • Hilversum, Nederland
€ 6.500 - € 9.000 per maandInvestment

Functieomschrijving

Maak het verschil als Senior Business Development Manager!

Je gaat werken voor het Limburgs Energie Fonds (LEF), dat zorgt voor realisatie van kansrijke projecten in of vóór Limburg die zich richten op energiebesparing, duurzame energieopwekking of een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Jij zal een deel van de door jou geselecteerde investeringen tot wasdom zien komen als gerealiseerde projecten, waarmee jouw werk direct aan de basis staat van de verduurzaming van Limburg.


Als Senior Business Development Manager vervul jij een cruciale rol voor het LEF. Je bent verantwoordelijk voor het vinden van de meest veelbelovende en impactvolle bedrijven en projecten met een financierings- of investeringsbehoefte. Jij vormt de schakel tussen de ondernemers, investeerders, andere organisaties in de provincie en het LEF investeringsteam waar jij integraal onderdeel van bent. Jij bent de promotor, voortrekker en coördinator als het gaat om het vinden, selecteren en begeleiden van leads tot de fase waarin ze door het investeringsteam kunnen worden overgenomen.


Een belangrijk onderdeel van je rol is jouw functie als poortwachter voor het investeringsteam. Door vanaf het eerste contact een goede inschatting te maken van de financierings- of investeringsbehoefte weet jij de meest kansrijke proposities te selecteren. Jij kent de ondernemers achter de projecten, bouwt relaties op en geeft aan welke stappen gezet moeten worden tot een project voor het LEF financierbaar is. Jij hebt de leiding over het onderhouden en uitbouwen van ons netwerk, het vinden en screenen van passende leads, en het inspelen op marktontwikkelingen.


Het LEF financiert projecten met uiteenlopende en uitdagende financieringsvragen. Meestal zijn ondernemingen voor reguliere financiers niet financierbaar maar door vindingrijkheid en goed contact met de ondernemer weet het LEF toch een manier te vinden. Ook zodra een project wel financierbaar is, zijn vaak meerdere financiers en investeerders betrokken, en is het succes van een project van diverse factoren en stakeholders afhankelijk. In jouw rol beoordeel je innovatieve businessplannen, analyseer je verschillende groeimarkten, volg je (aankomende) nationale en Europese regelgeving, en heb je een goed overzicht van de succesfactoren voor nieuwe projecten. Je bent daarmee een sterke sparringpartner voor relevante stakeholders en weet kansrijke projecten te selecteren.


Je werkt nauw samen met een enthousiast en hecht team, waarmee ideeën, kennis en ervaringen worden gedeeld. Daarnaast heb je een grote mate van zelfstandigheid. Jouw ideeën en inbreng zijn vanaf dag één waardevol voor het team en de projecten die we financieren. Vanuit jouw senior rol ben je strategisch sparringpartner van de investment managers en de fondsmanager.


Jouw rol als Senior Business Development Manager:

 • Je bent eerste aanspreekpunt voor ondernemers op zoek naar financiering van het LEF, investeerders en andere financiers binnen het Limburgse ecosysteem - jij zorgt voor tijdige en passende opvolging en communicatie;
 • Je onderhoudt en ontwikkelt ons Limburgse ecosysteem en verkent proactief waar trends mogelijkheden bieden voor financiering vanuit het Limburgs Energie Fonds;
 • Je beoordeelt innovatieve businessplannen en de ondernemers/teams erachter. Je bent goed op de hoogte van de relevante ontwikkelingen binnen ons Limburgse ecosysteem.
 • Je draagt de hoofdverantwoordelijkheid voor een gezonde, hoog kwalitatieve LEF dealflow – je genereert, screent en onderhoudt de pijplijn voor het LEF en de database met leads;
 • Je vertegenwoordigt het Limburgs Energie Fonds en presenteert op relevante events;
 • Je gebruikt jouw kennis om de screening van projecten te optimaliseren en het team te ondersteunen in de verdere structurering van de deals;
 • Je werkt nauw samen met investment manager(s) en de fondsmanager gedurende de eerste fases van het investeringsproces.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.


Waar je komt te werken

De officiële standplaats voor deze vacature is Hilversum, maar de verwachting is dat je het grootste deel van je tijd in Limburg zult doorbrengen. We zien je graag één dag per week op ons kantoor in Hilversum. De overige dagen mag je vanuit huis werken of ben je op pad in de provincie. De projecten die wij financieren bevinden zich door heel Limburg, van de Maasduinen tot aan Maastricht.


Werken voor het Limburgs Energie Fonds

Het LEF is het regionale energiefonds van de provincie Limburg en heeft als doelstelling om te investeren in duurzame bedrijven en projecten in of voor Limburg. Sinds 2013 heeft het LEF voor ca. EUR 223 mln. geïnvesteerd verdeeld over 67 verschillende investeringen. Het LEF verstrekt geen subsidies, maar verstrekt marktconforme investeringen. We leveren maatwerkoplossingen en investeren zowel via (achtergestelde) leningen als via eigen vermogen. Het LEF speelt daarmee een aanjagende rol in de verduurzaming van de provincie en jij kunt een belangrijke rol spelen in de toekomstige investeringen van het LEF. Meer weten? Bekijk dan hier het LEF impactrapport 2022.


Hoe we hier samen impact maken
Polestar Capital is één van de Europese koplopers als het gaat om financiering van energie-gerelateerde en circulaire projecten. Vanuit onze gezamenlijke klimaatmissie zetten wij elke dag opnieuw alles op alles om impact te maken. Want er is werk aan de wereld!


Om te helpen de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden, is het de hoogste tijd om anders naar financiering te kijken. Met meer vindingrijkheid en daadkracht. Volgens ons mag geld geen belemmering meer zijn in de transitie naar een duurzame economie. Maar juist een versneller!


Wij geven daarin graag het juiste voorbeeld. Door de risico’s of complexiteit van duurzame projecten behapbaar te maken en met nét wat meer lef te investeren. Op deze manier dragen we serieus bij aan CO2 besparing, afvalreductie, energie-oplossingen, de ontwikkeling van abiotische grondstoffen en creëren we tegelijkertijd (lokale) banen.


Naast de zakelijke investeringen die we beheren voor o.a. het Limburgs Energie Fonds (LEF) en het Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF), verzorgen we vanuit het Warmtefonds de acceptatie en het beheer van leningen aan woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen.


In korte tijd zijn we gegroeid naar een scale-up met meer dan 180 gedreven ‘gamechangers’. En we groeien lekker door. Een mooi moment om in te stappen en mee te groeien! Je vindt hier uitdaging, afwisseling en de vrijheid om je werk op jouw manier in te vullen. Sluit je dus snel aan bij Polestar Capital. Want er is werk aan de wereld!


Dit hebben we te bieden:

 • Salaris tussen 6.500 en 9.000 euro bruto per maand (excl. vakantiegeld);
 • Een premievrij pensioen + een budget op basis van 4% van jouw salaris om jouw pensioen aan te vullen of voor andere doeleinden te gebruiken;
 • thuiswerkvergoeding en/of reiskostenvergoeding;
 • 29 vakantiedagen op basis van 40 uur om te genieten van een welverdiende vakantie;
 • hybride werken;
 • opleidingen en cursussen ten behoeve van je professionele ontwikkeling;
 • afwisselende baan; ruimte tot persoonlijke inbreng en ontwikkeling;
 • een hecht team met een gezamenlijke lunch, borrelen en geregeld zijn er bedrijfsuitjes.


Dit vragen we van jou als Senior Business Development Manager:

 • Je hebt een afgeronde masteropleiding, zoals een technische studie, Finance, Econometrie, Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde;
 • je hebt minimaal 5 jaar werkervaring, waarvan minimaal 3 jaar binnen een bank, Corporate Finance, PE, VC, Debt (Capital) Advisory of Consultancy of een vergelijkbare omgeving, waarbij je een commerciële rol hebt gehad (bijvoorbeeld als relatiemanager);
 • je bent in staat om een project vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, snel te komen tot een eerste inschatting van de haalbaarheid ervan en doorziet de belangrijke dwarsverbanden;
 • je bent analytisch en hebt uitstekende communicatievaardigheden in de Nederlandse taal (in woord en geschrift);
 • je bent bij voorkeur woonachtig in of in de buurt van de provincie Limburg, of bent in elk geval bereid om zeer regelmatig naar verschillende locaties in Limburg te reizen;
 • ervaring met (project)financiering, mezzanine financiering en/ of investeren is een belangrijke pre;
 • het hebben van een (uitgebreid) Limburgs netwerk is een pre.


Sluit je aan bij Polestar Capital!

Dat kan! Solliciteer via deze weg, dan wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Zien we samen een match? Dan kom je bij ons op gesprek voor een eerste kennismaking, eventueel gevolgd door een tweede gesprek inclusief assessment.


Heb je interesse, maar eerst nog wat vragen? Neem gerust contact op met onze Recruiter, Jan Jellema (06 2137 0084).

Hybride
 • Hilversum, Noord-Holland
€ 6.500 - € 9.000 per maand
Investment

ofDe procedure bestaat uit een telefonische intake, gevolgd door een kennismakingsgesprek en tweede gesprek of een casusgesprek. In sommige procedures zetten wij een talentmanagement analyse in. Een VOG-aanvraag en een Pre-Employement Screening maken onderdeel uit van onze selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter

Jan Jellema

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter Jan Jellema via e‑mail, telefoon 06‑21370084 of WhatsApp.