Skip to content

Werkstudent strategische duurzaamheid

Hilversum, Noord-Holland, Nederland€ 15 per uurInvestment

Functieomschrijving

Bouw jij mee aan de groeistrategie van Polestar Capital waarmee we onze lange termijn doelstellingen vaststellen? Wij versnellen de verduurzaming van Nederland en investeren in projecten waarin anderen niet willen investeren, en jij kan mede bepalen hoe wij dat de komende jaren gaan doen.


Werkstudent strategische duurzaamheid? Hier start jouw uitdaging:


Heb jij interesse om een fondsstrategie in duurzaamheid op te zetten en wil jij impact maken met investeringen. Dat kan! Jouw impact start door als werkstudent bij Polestar Capital te beginnen.


Jij biedt ondersteuning bij diverse werkzaamheden in de ontwikkeling van nieuwe strategie binnen Polestar Capital. Door middel van deskresearch en interviews krijg jij de mogelijkheid om je te ontwikkelen in het werken aan projecten in teamverband. Binnen de opdracht heb jij een zelfstandige taak en de mogelijkheid om met eigen inbreng van toegevoegde waarde te zijn.


Je help mee om de richting te staven met data en marktonderzoek. Zo kunnen we bepalen hoe we slim in alle thema’s van het klimaat akkoord kunnen investeren. Welk thema we daar als eerste uit lichten, of misschien wel meer tegelijk en weet jij de markt voor dergelijke investeringen in kaart te krijgen.


Wekelijks haak je aan bij het team om af te stemmen, via teams of gewoon op kantoor. Elkaar bijpraten en ideeën en ervaringen met elkaar delen. Jouw mening en ideeën zijn waardevol. Bij je werkstage krijg je intensieve begeleiding en ondersteuning van zeer ervaren experts waardoor je veel zult leren.


De taken als werkstudent op strategische duurzaamheid?

 • Analyseren van de markt per duurzaamheidsthema.
 • Geografische activiteiten binnen Europa in kaart brengen.
 • In kaart brengen van impact start- en scale-ups in NL en EU.
 • Ondersteunen bij het verkrijgen van data en het verwerken in presentaties.
 • Markt- en stakeholderanalyse.


Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.


De uitdaging bij Polestar Capital

Polestar Capital zet woorden om in daden. Duurzaamheid en impact zijn woorden die je dagelijks bij ons hoort; dit wordt omgezet in het realiseren van duurzame transities, waarbij financiering niet langer een belemmering is, maar een versneller. Polestar Capital is dan ook één van de koplopers binnen Nederland en Europa als financier van energie gerelateerde- en circulaire projecten.


Om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden, is nú actie nodig. Door te financieren wat anderen niet financieren willen we bijdragen aan CO2 besparing, afval reducering, productie van duurzame energie, abiotische grondstoffen en aan het creëren van (lokale) banen. Hoe maken we dit concreet in onze werkzaamheden? Wij beheren o.a. het Limburgs Energie Fonds en het Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF). Daarnaast verzorgen wij vanuit het Warmtefonds de acceptatie en het beheer van leningen aan particuliere woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen. Daar houdt het niet bij op, wij willen verder groeien door meer kapitaal voor impact vrij te maken. Dit doen we door verdere fondsontwikkeling.


Onze groei brengt volop kansen mee voor jou. Wij bouwen samen aan Polestar Capital. Met jouw positieve energie en enthousiasme weet jij anderen mee te nemen in jouw drive om onze organisatie vooruit te helpen. Wij bieden 185 gedreven collega’s aan waarmee je kan sparren en ervaringen kan delen.


Wat biedt Polestar Capital nog meer:

 • Een uurloon van 15 euro.
 • Flexibiliteit in werkdagen, beschikbaarheid op dinsdag en/of donderdag is een pre.
 • Mogelijkheid om in de keuken te kijken van de snelst groeiende impact investeerder in Nederland.
 • Eventuele doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
 • Een aanvullende ervaring op je master opleiding binnen een 100% impact investeringsorganisatie.
 • flexibele baan voor 24 tot 32 uur per week. Samen bepalen we wat haalbaar is qua uren. 

Vereisten

Dit breng jij voor de vacature werkstudent strategische duurzaamheid mee:

 • Je volgt een WO master in Science (STEM) finance, economie of bedrijfskunde.
 • Uitstekende vaardigheden in Excel, Word en PowerPoint.
 • Analytisch sterk, accuraat, oplossingsgericht en beschikt over sterke sociale- en communicatieve vaardigheden.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse Taal.
 • Je bent pro-actief en je kunt werken in een dynamische omgeving.


Enthousiast om bij ons te werken als werkstudent strategische duurzaamheid?

Ben jij voor minimaal drie maanden beschikbaar en heb je affiniteit met impact investeringen? Dat kan! Solliciteer via deze weg. We ontvangen graag jouw CV en motivatiebrief. Dan wordt er telefonisch contact met je opgenomen door een van onze recruiters. Zien we samen een match? Dan kom je bij ons op gesprek en zal je een sollicitatiegesprek hebben.

Hilversum, Noord-Holland
€ 15 per uur
Investment

of

De procedure bestaat uit een telefonische intake, gevolgd door een kennismakingsgesprek en tweede live gesprek of een casusgesprek. Een VOG-aanvraag en een Pre-Employement Screening maken onderdeel uit van onze selectieprocedure.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter

William Hulshof

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter William Hulshof via e‑mail, telefoon 06‑21506896 of WhatsApp.