Skip to content

Senior investment manager Warmte

Hilversum, Noord-Holland, Nederland€ 7.000 - € 9.000 per maandInvestment

Functieomschrijving

Senior investment manager Warmte? Hier start jouw uitdaging:

Als investment manager warmte ben jij een belangrijke schakel in het succes van de verduurzaming van de gebouwde omgeving en de grote opgave die daar in Nederland ligt. Jij gaat eraan bijdragen dat de benodigde versnelling wordt aangebracht in de totstandkoming van warmtenetten door de financierbaarheid ervan te bevorderen. Je vervult zo een sleutelrol in het dynamische speelveld van warmtenetten. Als senior investment manager krijg je de mogelijkheid om mee te denken over- en het opzetten van nieuwe strategieën. Door jouw werkzaamheden draag jij bij aan een betere wereld, dat is iets waar jij samen met je team trots op kan zijn!


Je werkt samen met een enthousiast team van 12 collega's waarmee ideeën en ervaringen worden gedeeld. Daarnaast heb je een grote mate van zelfstandigheid. Jouw ideeën en inbreng zijn vanaf dag één waardevol voor het team en de projecten die we financieren. Jouw kennis groeit per project en ook wordt er aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling.


De verantwoordelijkheden als senior investment manager warmte?

Je werkt als investment manager warmte voor het Limburgs Energiefonds (LEF) (https://www.limburgsenergiefonds.nl/), waarbij je de bestaande warmtedossier(s) beheert en nieuwe warmtedossiers beoordeelt.

Hierin:

 • ben je eerste aanspreekpunt voor de ondernemer, adviseurs en eventuele andere financiers en investeerders;
 • begeleidt je due diligence trajecten en voer je diverse (financiële) analyses uit;
 • draag je bij aan de structurering van de financiering en stel je financieringsaanvragen op;
 • werk je transactiedocumentatie uit.


Ook word je breder ingezet in de Polestar Capital organisatie, waarbij je:

 • betrokken bent bij de totstandkoming van nieuwe investeringsstrategieën op het gebied van warmte Polestar-breed;
 • op de hoogte bent van relevante marktontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld de ontwikkelingen rondom de nieuwe Warmtewet;
 • Polestar Capital op relevante events vertegenwoordigt en bouwt aan een relevant netwerk.


Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.


De uitdaging bij Polestar Capital

Polestar Capital zet woorden om in daden. Duurzaamheid en impact zijn woorden die je dagelijks bij ons hoort; dit wordt omgezet in het realiseren van duurzame transities, waarbij financiering niet langer een belemmering is, maar een versneller. Polestar Capital is dan ook één van de koplopers binnen Nederland en Europa als financier van projecten op het gebied van energie, warmte en circulariteit. Om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden, is nú actie nodig. Door te financieren wat anderen niet financieren willen we bijdragen aan CO2 besparing, afval reductie, productie van duurzame energie, vervanging van (fossiele) abiotische grondstoffen en aan het creëren van (lokale) banen. Hoe maken we dit concreet in onze werkzaamheden? Wij beheren o.a. het Limburgs Energie Fonds en zijn dit jaar gestart met het Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF). Daarnaast verzorgen wij vanuit het Nationaal Warmtefonds de acceptatie en het beheer van leningen aan particuliere woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen en verwachten we in de toekomst meer (warmte gerelateerde) strategieën te ontwikkelen.


Onze groei brengt volop kansen voor jou. Wij bouwen samen aan Polestar Capital. Met jouw positieve energie en enthousiasme weet jij anderen mee te nemen in jouw drive om onze organisatie vooruit te helpen. Wij bieden je een hecht team van tien collega's om mee samen te werken. Naast je directe collega's zijn er nog 110 gedreven collega’s waarmee je kan sparren en ervaringen kan delen. Je komt te werken in een snelgroeiende organisatie waarbij je veel inbreng hebt, jouw mening, ideeën en werkzaamheden worden gezien en van waarde zijn.


Wat biedt Polestar Capital nog meer:

 • Salaris tussen de 7.000 euro en 9.000 euro per maand o.b.v 40 uur;
 • premievrijpensioen + een budget op basis van 4% van jouw salaris om jouw pensioen aan te vullen of voor andere doeleinden te gebruiken;
 • een contract voor 32 tot 40 uur per week;
 • thuiswerkvergoeding en/of reiskostenvergoeding;
 • 29 vakantiedagen op basis van 40 uur om te genieten van een welverdiende vakantie;
 • hybride werken;
 • opleidingen en cursussen ten behoeve van je professionele ontwikkeling;
 • afwisselende baan; ruimte tot persoonlijke inbreng;
 • een hecht team met een gezamenlijke lunch, borrelen en geregeld zijn er bedrijfsuitjes.


Vereisten

Dit breng jij voor de vacature Investment Manager Warmte mee:

 • Je wil een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld;
 • je hebt minimaal 7 jaar werkervaring, waarvan minimaal minimaal 5 jaar binnen Corporate Finance, M&A, PE, VC, Capital Advisory of bijvoorbeeld Consultancy, waarbij je ervaring hebt opgedaan met (project)financiering en/ of mezzanine financiering;
 • je hebt ervaring of aantoonbare affiniteit met het speelveld van warmtenetten, waarbij je de publiek/private dynamiek begrijpt;
 • je hebt een afgeronde masteropleiding (in elk geval passend is Finance, Econometrie, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde of een technische studie);
 • je bent in staat om een project vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en doorziet de dwarsverbanden;
 • uitstekende communicatievaardigheden in de Nederlandse taal (in woord en geschrift).

Enthousiast naar de vacature Investment Manager Warmte?

Pure Executive Search

Dat kan! Solliciteer via deze weg. We ontvangen graag jouw CV en motivatiebrief in één document. Dan wordt er door Pure Executive Search contact met je opgenomen. Zien we samen een match? Dan zien we je graag bij ons op kantoor voor een kennismakingsgesprek.

Hilversum, Noord-Holland, Nederland
€ 7.000 - € 9.000 per maand
Investment

De procedure bestaat uit een telefonische intake, gevolgd door een kennismakingsgesprek en tweede live gesprek of een casusgesprek. Een VOG-aanvraag en een Pre-Employement Screening maken onderdeel uit van onze selectieprocedure.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter

William Hulshof

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter William Hulshof via e‑mail, telefoon 06‑21506896 of WhatsApp.