Skip to content

Junior controller

Hilversum, Noord-Holland, Nederland€ 3.000 - € 4.000 per maandFinance

Functieomschrijving

Werken in een snelgroeiende organisatie waar jij als junior controller bijdraagt aan het toekomstbestendig maken van de organisatie en de verduurzaming van Nederland. Een functie met veel mogelijkheden om je door te ontwikkelen.


Junior controller? Hier start jouw uitdaging:

Polestar Capital groeit en dit betekent dat we ook groeien op onze finance afdeling. Dit is de reden dat we op zoek zijn naar een junior controller. We zoeken een gedreven collega die graag werkt bij een organisatie die het verschil maakt op het gebied van duurzaamheid en waarbij jij kunt helpen de organisatie toekomstbestendig te maken.


Onze groei betekent volop uitdagingen, kansen en werk voor jou als junior controller. Je ondersteunt onze twee financial controllers bij hun werkzaamheden en je vindt het ook leuk om mee te denken over procesverbeteringen. Jij helpt met het beschrijven van de processen en voert verschillende analyses uit.


Je komt te werken in een finance team van 5 collega’s, bestaande uit 2 financieel medewerkers, 2 financial controllers en de manager finance. Daarnaast is een deel van de administratie uitbesteed. Als team zijn we continu bezig met het verbeteren van onze huidige systemen en processen gaan wij komend jaar een reporting afdeling opzetten. Als junior controller draag jij hier je steentje aan bij en zijn er volop ontwikkelmogelijkheden.


Daarnaast zijn de verantwoordelijkheden van jou als junior controller:

 • Het uitvoeren van diverse analyses;
 • opstellen van verschillende rapportages;
 • maken van procesbeschrijvingen;
 • beantwoorden van financiële vragen van collega’s op de afdeling;
 • verricht werkzaamheden ten behoeve van de maandafsluitingen, kwartaalafsluitingen en jaarsluitingen;
 • ondersteunen bij een goede inrichting (optimaliseren) van de administratieve organisatie;
 • werken in verschillende projecten om processen te verbeteren en betere inzichten te realiseren;
 • ondersteunen bij het opstellen en verstrekken van tijdige, volledige en juiste informatie richting toezichthoudende instanties;
 • aanleveren van ad-hoc informatie voor verschillende stakeholders.


Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.


De uitdaging bij Polestar Capital

Polestar Capital B.V. zet woorden om in daden. Duurzaamheid en impact zijn woorden die je dagelijks bij ons hoort; dit wordt omgezet in het realiseren van duurzame transities, waarbij financiering niet langer een belemmering is, maar een versneller. Polestar Capital is dan ook één van de koplopers binnen Nederland en Europa als financier van energie gerelateerde- en circulaire projecten. Om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden, is nú actie nodig. Door te financieren wat anderen niet financieren willen we bijdragen aan CO2 besparing, afval reducering, productie van duurzame energie, reductie van abiotische grondstoffen en aan het creëren van (lokale) banen. Hoe maken we dit concreet in onze werkzaamheden? Wij beheren o.a. het Limburgs Energie Fonds en zijn dit jaar gestart met het Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF). Daarnaast verzorgen wij vanuit het Warmtefonds de acceptatie en het beheer van leningen aan particuliere woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen.


Onze groei brengt volop kansen mee voor jou. Wij bouwen samen aan Polestar Capital. Met jouw positieve energie en enthousiasme weet jij anderen mee te nemen in jouw drive om onze organisatie vooruit te helpen. Op dit moment zijn we binnen Polestar Capital met 90 gedreven collega’s, waar mee je kan sparren, advies kan vragen om te ontwikkelen, maar ook jouw mening en ideeën worden gehoord en zijn nodig om Polestar Capital te laten ontwikkelen.


Wat biedt Polestar Capital nog meer:

 • Salaris tussen 3000 euro en 4000 euro op basis van 40 uur per maand;
 • goede pensioenregeling + een budget op basis van 4% van jouw salaris om jouw pensioen aan te vullen of voor andere doeleinden te gebruiken;
 • een contract voor 32 tot 40 uur per week;
 • thuiswerkvergoeding en/of reiskostenvergoeding;
 • 29 vakantiedagen op basis van 40 uur om te genieten van een welverdiende vakantie;
 • hybride werken;
 • opleidingen en cursussen ten behoeve van je professionele ontwikkeling;
 • afwisselende baan; ruimte tot persoonlijke inbreng en persoonlijke ontwikkeling;
 • een hecht team met een gezamenlijke lunch, borrelen en geregeld zijn er bedrijfsuitjes.

Vereisten

Dit breng jij voor de vacature Junior controller mee:

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding in accounting, bedrijfseconomie, finance of een vergelijkbare richting;
 • 1- 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol (dit kunnen ook relevante stages zijn);
 • uitstekende kennis van en ervaring met Microsoft Excel;
 • ervaring met het uitvoeren van verschillende analyses;
 • ervaring met AFAS is een sterke pré;
 • je bent leergierig, proactief, een teamspeler en een echte aanpakker.


Enthousiast geworden na het lezen van de vacature van junior controller?

Dat kan! Solliciteer via deze weg. We ontvangen graag jouw CV en motivatiebrief in één document. Bij voldoende aanknopingspunten wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Zien we samen een match? Dan kom je bij ons op gesprek.

Hilversum, Noord-Holland
€ 3.000 - € 4.000 per maand
Finance

De procedure bestaat uit een telefonische intake, gevolgd door een kennismakingsgesprek en tweede live gesprek of een casusgesprek. Een VOG-aanvraag en een Pre-Employement Screening maken onderdeel uit van onze selectieprocedure.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter

William Hulshof

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter William Hulshof via e‑mail, telefoon 06‑21506896 of WhatsApp.