Overslaan naar content

Information Security Officer (ZZP)

Hybride
 • Hilversum, Nederland
€ 110 per uurRisk & Compliance

Functieomschrijving

Maak het verschil als Information Security Officer!

Als Information Security Officer ben jij de technische ruggengraat van Polestar Capital. Door het ontwikkelen en implementeren van ons IT- en informatiebeveiligingsbeleid en op te treden als sparringpartner voor ons Leadership Team en interne stakeholders, houd jij ons veilig en weerbaar. Op die manier houd jij ons op de juiste koers om onze klimaatmissie te realiseren.


Als expert op het gebied van IT security en informatiebeveiliging zorg jij voor naleving van alle relevante wetten, regelgeving en standaarden en implementeer jij maatregelen om te zorgen dat we veilig en compliant zijn. Je speelt daarmee een grote rol in de implementatie van DORA en het ontwikkelen, implementeren en beheren van het bijbehorende beleid.


Jij bent eigenaar van ons informatiebeveiligingsbeleid en voorziet stakeholders zowel gevraagd als ongevraagd van advies om het security-bewustzijn binnen de organisatie te vergroten. Die strategie weet je bovendien te vertalen naar begrijpelijk beleid en uitvoerbare procedures. Daarbij rapporteer je aan onze Risk Manager en werk je nauw samen met andere teams zoals IT, Legal en Compliance. Verder onderhoudt je relaties met externe partijen zoals auditors, regelgevers en leveranciers.


De rol van Information Security Officer is nieuw binnen Polestar Capital. Dit is jouw kans om het verschil te maken in de verdere groei van onze organisatie en de rol van Information Security Officer.


Jouw rol als Information Security Officer:

 • Planning en beleid: Je ontwikkelt en implementeert ons informatiebeveiligingsbeleid en treed op als tactisch en strategisch sparringpartner voor ons Leadership Team en interne en externe stakeholders.
 • Risicobeheer: Je voert risicoanalyses uit, identificeert potentiële risico’s en treft passende maatregelen om deze risico’s te mitigeren.
 • Compliance en regelgeving: Je zorgt voor naleving van alle relevante wet- en regelgeving en standaarden (o.a. DORA, GDPR, ISO 27001). Daarbij coördineer je audits en beveiligingsbeoordelingen en implementeer je maatregelen om te voldoen aan de compliance-eisen.
 • Beveiligingsarchitectuur en technologie: Je ontwerpt en onderhoudt de beveiligingsarchitectuur van de organisatie en selecteert daarbij de juiste tools en technologieën. Vervolgens werk je samen met IT aan de implementatie van de juiste maatregelen.
 • Incidentbeheer en herstel: Je ontwikkelt incident response plannen en procedures en geeft leiding aan het incident response team tijdens beveiligingsincidenten. Je houdt daarna toezicht op herstelwerkzaamheden en implementeert verbeteringen om herhaling te voorkomen.
 • Bewustwording en training: Door het ontwikkelen en uitrollen van awareness-programma's, embedding van het beleid en het (laten) verzorgen van trainingen en workshops vergroot je het security-bewustzijn binnen de organisatie.
 • Beveiligingsmonitoring en rapportage: Je implementeert en beheert systemen voor continue monitoring van de beveiligingsstatus, voert periodieke reviews en assessments uit en rapporteert over prestaties, incidenten en risicobeheer aan het senior management, LT en RvC.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.


Hoe we hier samen impact maken

Polestar Capital is één van de Europese koplopers als het gaat om financiering van energie-gerelateerde en circulaire projecten. Vanuit onze gezamenlijke klimaatmissie zetten wij elke dag opnieuw alles op alles om impact te maken. Want er is werk aan de wereld!


Om te helpen de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden, is het de hoogste tijd om anders naar financiering te kijken. Met meer vindingrijkheid en daadkracht. Volgens ons mag geld geen belemmering meer zijn in de transitie naar een duurzame economie. Maar juist een versneller!


Wij geven daarin graag het juiste voorbeeld. Door de risico’s of complexiteit van duurzame projecten behapbaar te maken en met nét wat meer lef te investeren. Op deze manier dragen we serieus bij aan CO2 besparing, afvalreductie, energie-oplossingen, de ontwikkeling van abiotische grondstoffen en creëren we tegelijkertijd (lokale) banen.


Naast de zakelijke investeringen die we beheren voor o.a. het Limburgs Energie Fonds (LEF) en het Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF), verzorgen we vanuit het Warmtefonds de acceptatie en het beheer van leningen aan woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen.


In korte tijd zijn we gegroeid naar een scale-up met meer dan 180 gedreven ‘gamechangers’. En we groeien lekker door. Een mooi moment om in te stappen en mee te groeien! Je vindt hier uitdaging, afwisseling en de vrijheid om je werk op jouw manier in te vullen. Sluit je dus snel aan bij Polestar Capital. Want er is werk aan de wereld!


Dit vragen we van jou als Information Security Officer:

 • Je wil graag aan iets bouwen binnen een snelgroeiende dynamische organisatie en een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld;
 • Je hebt WO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen informatiebeveiliging, bij voorkeur in de rol van Information Security Officer;
 • Je hebt ervaring binnen de financiële dienstverlening, zoals een vermogensbeheerder, fondsmanager of andere financiële instelling;
 • Je beschikt over relevante certificering zoals CISM, CISSP of bijvoorbeeld SSCP;
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en standaarden (ISO, DORA, GDPR).
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, om effectief te kunnen samenwerken met verschillende belanghebbenden binnen de organisatie;
 • Je bent hands-on en hebt een proactieve, resultaatgerichte houding met het vermogen om anderen mee te krijgen en te enthousiasmeren.


Dit hebben we te bieden:

 • Een opdracht voor 24 uur per week;
 • Een opdracht voor 6 maanden met optie op verlenging;
 • Maximaal tarief van € 110,- per uur.


Sluit je aan bij Polestar Capital!

Heb jij de drive en skills om als Information Security Officer het verschil te maken? Klik dan daadkrachtig op de groene knop hieronder en solliciteer direct. Dan plannen we snel een kennismaking! Wil je eerst nog wat weten of vragen? Bel dan gerust met onze Recruiter Jan Jellema (06 213 700 84).


Twijfel niet te lang, want er is werk aan de wereld!

Hybride
 • Hilversum, Noord-Holland
€ 110 per uur
Risk & Compliance

ofDe procedure bestaat uit een telefonische intake, gevolgd door een kennismakingsgesprek en tweede gesprek of een casusgesprek. In sommige procedures zetten wij een talentmanagement analyse in. Een VOG-aanvraag en een Pre-Employement Screening maken onderdeel uit van onze selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter

Jan Jellema

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter Jan Jellema via e‑mail, telefoon 06‑21370084 of WhatsApp.