Skip to content

HR Officer

Hilversum, Noord-Holland, Nederland€ 3.140 - € 4.610 per maandPeople & Culture

Functieomschrijving

Meedenken in processen, snel schakelen en een strakke administratie voeren, daar ligt jouw kracht! Van het beheren van de administratie rond on-boarding, contracten en pensioenen, tot het stroomlijnen van processen en het ondersteunen van collega’s bij HR-vragen - Als HR Officer bouw jij mee aan de basis van onze verder groei en het realiseren van onze klimaatmissie. 


HR Officer, hier start jouw uitdaging:
Als HR Officer ben jij een essentieel onderdeel van ons People & Culture team en betrokken bij iedere stap in de employee journey van onze medewerkers. Contracten, on-boarding, pensioenen, opleiding en allround personeelsadministratie, samen met je collega’s beheer jij het hele administratieve proces en denk je actief mee in waar we HR processen verder kunnen stroomlijnen. Op die manier draag jij bij aan van het versnellen van de duurzaamheid in Nederland.


Je krijgt energie van het ondersteunen van collega’s. Met jouw kennis van HR-processen, arbeidswetgeving en best practices en jouw goede communicatieve vaardigheden heb jij op iedere vraag een antwoord. En zo niet, dan vind je die wel. Je schakelt snel tussen verschillende taken en projecten en zoekt voortdurend naar ruimte voor verbetering, in processen, systemen en de samenwerking met andere teams. Daarnaast ben jij actief betrokken bij de implementatie en verdere optimalisatie van ons nieuwe HR systeem.


Ons People & Culture team is volop in ontwikkeling en jouw ideeën zijn meer dan welkom. Je krijgt de kans om mee te bouwen aan de afdeling en jouw persoonlijke ontwikkeling staat hoog op onze agenda. Samen bespreken we welke stappen je wilt zetten en wat daarvoor nodig is.


Jouw verantwoordelijkheden als HR Officer:

 • Beheren van diverse HR-processen (contracten, on-boarding, pensioenen, opleidingen en personeelsadministratie) samen met het People & Culture team.
 • Ondersteunen van collega’s op alle niveaus binnen de organisatie bij HR-gerelateerde vragen en problemen.
 • Actief meedenken over verbeteringen in processen en systemen
 • Beheren van vertrouwelijk HR-gerelateerde gegevens, waaronder personeelsdossiers en arbeidscontracten.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.


De uitdaging bij Polestar Capital

Polestar Capital zet woorden om in daden. Duurzaamheid en impact zijn woorden die je dagelijks bij ons hoort. Dit wordt omgezet in het realiseren van duurzame transities, waarbij financiering niet langer een belemmering is, maar een versneller. Polestar Capital is dan ook één van de koplopers binnen Nederland en Europa als financier van energie gerelateerde- en circulaire projecten. Om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden, is nú actie nodig. Door te financieren wat anderen niet financieren willen we bijdragen aan CO2 besparing, afval reducering, productie van duurzame energie, abiotische grondstoffen en aan het creëren van (lokale) banen. Hoe maken we dit concreet in onze werkzaamheden? Wij beheren o.a. het Limburgs Energie Fonds (LEF) en het Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF). Daarnaast verzorgen wij vanuit het Warmtefonds de acceptatie en het beheer van leningen aan particuliere woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen.


Onze groei brengt volop kansen mee voor jou. Wij bouwen samen aan Polestar Capital. Met jouw positieve energie en enthousiasme weet jij anderen mee te nemen in jouw drive om onze organisatie vooruit te helpen. Wij bieden je een hecht People & Culture team met 8 directe collega’s om mee samen te werken. Naast jouw team zijn er nog 185 gedreven collega’s waarmee je kan sparren en ervaringen kan delen.


Wat biedt Polestar Capital nog meer:

 • Salaris tussen de € 3.140 en € 4.610 per maand (excl.).
 • Goede premievrije pensioenregeling + een budget op basis van 4% van jouw salaris om jouw pensioen aan te vullen of voor andere doeleinden te gebruiken.
 • Thuiswerkvergoeding en/of reiskostenvergoeding.
 • 29 vakantiedagen op basis van 40 uur om te genieten van een welverdiende vakantie.
 • Hybride werken afhankelijk van afspraken.
 • Opleidingen en cursussen ten behoeve van je professionele ontwikkeling.
 • Afwisselende baan en ruimte tot persoonlijke inbreng.
 • Een hecht team met een gezamenlijke lunch, borrelen en geregeld zijn er bedrijfsuitjes.

Vereisten

Dit breng jij voor de rol van HR Officer mee:

 • Minimaal administratieve MBO4 opleiding.
 • Bewezen ervaring in een HR-rol, bij voorkeur als People & Culture Officer, HR Officer of een vergelijkbare functie.
 • Uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden.
 • Sterke organisatorische vaardigheden en het vermogen om zelfstandig te werken.
 • Kennis van HR-processen, arbeidswetgeving en best practices.
 • Vertrouwdheid met HR-systemen (Phocus/nmbrs) en -hulpmiddelen is een pluspunt.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.


Enthousiast om bij ons te werken als HR Officer?

Dat kan! Solliciteer via deze weg, dan wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Zien we samen een match? Dan kom je bij ons op gesprek voor een eerste kennismaking, eventueel gevolgd door een tweede gesprek inclusief assessment.
Heb je interesse, maar eerst nog wat vragen? Neem gerust contact op met onze recruiter, Jan Jellema (06 2137 0084).

Hilversum, Noord-Holland
€ 3.140 - € 4.610 per maand
People & Culture

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

De procedure bestaat uit een telefonische intake, gevolgd door een kennismakingsgesprek en tweede gesprek of een casusgesprek. In sommige procedures zetten wij een talentmanagement analyse in. Een VOG-aanvraag en een Pre-Employement Screening maken onderdeel uit van onze selectieprocedure.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter

Florine Doornberg

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter Florine Doornberg via e‑mail, telefoon 06‑21458703 of WhatsApp.