Overslaan naar content

Financieel Data Analist

Hilversum, Noord-Holland, Nederland€ 3.860 - € 5.650 per maandData, Analysis & Reporting

Functieomschrijving

Financieel Data Analist, hier start jouw uitdaging: 

Als Financieel Data Analist bij Polestar Capital ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de leningenportefeuilles. Jij ontwikkelt, automatiseert en voert complexe analyses uit om risico’s in kaart te brengen en afwijkingen te signaleren. Op die manier zorg jij ervoor dat we nog meer mensen kunnen helpen met de verduurzaming van woningen en scholen.  


Je gaat werken voor het Nationaal Warmtefonds. Het NWF biedt betaalbare leningen voor de verduurzaming van huizen en gebouwen, voor bewoners, vve’s en scholen. Denk hierbij aan zonnepanelen, warmtepompen en isolatie. Het Warmtefonds is opgericht in 2013 en opereert in opdracht van de Rijksoverheid. Polestar Capital is daarbij verantwoordelijk voor het beheer van de leningenportefeuilles.  


Als onderdeel van ons Data, Analysis & Reporting team speel jij een cruciale rol in het beheer van de leningen die worden uitgegeven. De analyses die je daarvoor uitvoert zijn deels al ontwikkeld. Aan jou de taak om deze verder door te ontwikkelen en te automatiseren. Daarnaast ben je proactief bezig met het ontwikkelen van nieuwe analyses die jouw collega’s van de afdeling Beheer helpen om hun werk nog beter te doen. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor de leningentransacties. In het hele proces werk je nauw samen met collega’s van Beheer, Compliance, Risk, Change en Finance.  


Jouw verantwoordelijkheden als Financieel Data Analist? 

 • Ontwikkelen, verzorgen en verspreiden van portefeuillerapportages; 
 • Uitvoeren van de vereiste analyses op de leningenportefeuille;  
 • Ontwikkelen van nieuwe (preventieve) analyses; 
 • Verantwoordelijk voor alle relevante data; 
 • Ondersteunen bij de maand- en jaarafsluiting; 
 • Proactief meedenken over procesverbeteringen en optimalisaties. 

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet. 


De uitdaging bij Polestar Capital 
Polestar Capital zet woorden om in daden. Duurzaamheid en impact zijn woorden die je dagelijks bij ons hoort; dit wordt omgezet in het realiseren van duurzame transities, waarbij financiering niet langer een belemmering is, maar een versneller. Polestar Capital is dan ook één van de koplopers binnen Nederland en Europa als financier van energie gerelateerde- en circulaire projecten. Om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden, is nú actie nodig. Door te financieren wat anderen niet financieren willen we bijdragen aan CO2 besparing, afval reducering, productie van duurzame energie, abiotische grondstoffen en aan het creëren van (lokale) banen.  


Hoe maken we dit concreet in onze werkzaamheden? Wij beheren o.a. het Limburgs Energie Fonds en zijn in 2022 gestart met het Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF). Daarnaast verzorgen wij vanuit het Warmtefonds de acceptatie en het beheer van leningen aan particuliere woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen. 


Onze groei biedt tal van kansen voor jou. Samen bouwen we aan Polestar Capital. Met jouw positieve energie en enthousiasme inspireer je anderen om onze organisatie vooruit te helpen. Wij bieden je een jong team om mee samen te werken en ervaringen te delen met ruim 190 gedreven collega’s in een snelgroeiende organisatie. Hierbij kun je rekenen op de erkenning en waardering van jouw mening, ideeën en werkzaamheden. 


Wat biedt Polestar Capital nog meer: 

 • Salaris tussen de €3.860 - €5.650 euro op basis van 40 uur per maand (excl.); 
 • Premievrij pensioenregeling + een budget op basis van 4% van jouw salaris om jouw pensioen aan te vullen of voor andere doeleinden te gebruiken; 
 • thuiswerkvergoeding en/of reiskostenvergoeding; 
 • 29 vakantiedagen op basis van 40 uur om te genieten van een welverdiende vakantie; 
 • hybride werken; 
 • opleidingen en cursussen ten behoeve van je professionele ontwikkeling; 
 • afwisselende baan; ruimte tot persoonlijke inbreng;  
 • een hecht team met een gezamenlijke lunch, borrelen en geregeld zijn er bedrijfsuitjes. 

Vereisten

Dit breng jij mee voor de rol van Financieel Data Analist:

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau en beheerst de Nederlandse taal.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in financiële instellingen.
 • Je hebt kennis en ervaring met agile-scrum en ruime ervaring in een complexe omgevingen.
 • Je hebt kennis en ervaring met financiële administraties, bij voorkeur leningen.
 • Je hebt ervaring met Office 365, kennis van Business Intelligence Tools (bijv. Python, Power BI).
 • Je bent proactief en durft eigenaarschap te nemen in het proces.
 • Je hebt kwantitatief inzicht en analytisch vermogen.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.


Enthousiast om bij ons te werken als Financieel Data Analist?

Dat kan! Solliciteer via deze weg, dan wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Zien we samen een match? Dan kom je bij ons op gesprek voor een eerste kennismaking, eventueel gevolgd door een tweede gesprek inclusief assessment.


Heb je interesse, maar eerst nog wat vragen? Neem gerust contact op met onze recruiter, Jan Jellema (06 2137 0084).

Hilversum, Noord-Holland
€ 3.860 - € 5.650 per maand
Data, Analysis & Reporting

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

De procedure bestaat uit een telefonische intake, gevolgd door een kennismakingsgesprek en tweede gesprek of een casusgesprek. In sommige procedures zetten wij een talentmanagement analyse in. Een VOG-aanvraag en een Pre-Employement Screening maken onderdeel uit van onze selectieprocedure.

Meer weten?
Neem contact op met onze recruiter

Florine Doornberg

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter Florine Doornberg via e‑mail, telefoon 06‑21458703 of WhatsApp.